O Nama

COM_CONTENT_TITLE

Nogometni klub "BSK" osnovan je 1935. god., a najveću ulogu u njegovom osnivanju imali su Mišo Ostojić, Radivoja Popović, Lazo Volarev, Žarko Vuković, Đoko Petrašević i Ljubomir Milinković.

 

 

Prva nogometna lopta u selu je viđena daleke 1928.god., a u mjesto ju je donio Jovo Nikšić – Dido. Do 2.svjetskog rata NK "BSK" igra prijateljske utakmice s okolnim mjestima, a 1943.godine kompletan sastav kluba odlazi u partizane, gdje ih većina daje život u borbi protiv fašizma.

Usprkos tome što je osnovan 1935.god.,klub je registriran tek 1953., a prva zvanična utakmica odigrana je 12.studenog 1953. u Boboti s domaćim "Sremcem".

quote-right-icon

Sezona 2017/2018. pokazala se kao najveća u povijesti jer u istoj je ostvaren plasman u 2.HNL

 

 

 

Kroz cijelu svoju povijest BSK je imao bitan učinak u ligama u kojima se natjecao, a iz dalje prošlosti spomenut ćemo period od 1957. do 1963. kada se takmičio u podsaveznom rangu. Najbolji igrači tog zlatnog doba bili su: Momčilo Marić (600 golova), Čedomir Smiljanić, Branko Jovanović, Zdravko Bošković, Radivoja Vujić i dr.

U periodu od 2008. pa nadalje započinje velika ekspanzija kluba na čelu sa predsjednikom Jovom Vukovićem i saradnicima. Period je obilježila izgradnja stadiona i ekspresni napredak kluba u sve viši rang natjecanja.

 

 

Kulminacija je bila u sezoni 2011/2012. kada je zaigrao vjerojatno i najjači tim u povijesti BSK-a. Iako je uvjerljivo osvojen šampionski naslov bez ijednog poraza u 3.HNL istok, spletom određenih okolnosti BSK tada nije ušao u 2.HNL.

Svakako je vrijedno istaknuti da su se u našoj sredini pod vodstvom trenera Davora Rupnika afirmirali mnogi mladi igrači,  a neki poput Borne Barišića i Jakova Filipovića dogurali i do seniorske nogometne reprezentacije Hrvatske.

Boje kluba su: žuto-plava i plavo-bijela

Change Language

NK BSK© 2020 Dejan Kovačević Sva prava pridržana.

Search